Ebba berättar om sin dröm

Här får vi följa och ta del av Ebba´s upplevelser under dagen. Ebba är en av våra gäståkare som bestämt sig att äntligen följa med hela resan !

Dagen började tidigt med att ljuset tändes i sovsalen 04.30. Frukosten var redan framdukad, gott med en macka och kaffe ! Sedan plockade jag ihop mina pinaler, lade två av väskorna i släpet för det kolossala bagage-berget. Klockan närmade sig 06.30 då våra underbara hästar skulle komma och hämta upp oss. Rätt vad det var så hörde jag pinglorna på hästen jag skulle åka med idag.

Patrik och ”Lill-Anna” (det finns flera ”Annor” här) – och hästen Bjelle är ivriga att komma iväg. Efter lite bestyr är vi alla på väg. Pinglorna klingar, allt är mörkt och stilla. Det är fortfarande som en dröm att jag är med på denna underbara tur med foran till Röros.

Vi kommer efter starten så småningom till Trosavik och blir bjudna på väldigt goda mackor.
Sedan bär det av till Hede hembygdsgård med mottagande i byn av kyrkklockorna, många många personer väntar. – Väldigt mäktigt !

Inne i en av stugorna serveras ärtsoppa med punsch. När veterinärbesiktningen var klar bar det snart av mot Långå. I det stora hela gick denna etapp väldigt bra. Det var på några ställen som det var mycket besvärligt men med duktiga och välttränade hästar och kunniga kuskar så löstes allt. I Långå by blir vi också hjärtligt välkomna med god mat och sång!

Nu är kvällen sen efter en lång dag, det är dags att krypa till kojs. Det är fortfarande som en dröm att jag är med på denna underbara tur med foran till Röros.Jag vill med dessa ord tacka för att jag får uppleva denna tur.

Kramar från en gäst.

Ebba Karlsson

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>