Fäbodtur 18-20 augusti 2021

Fäbodtur 2020 bild.png

Välkommen att delta i forböndernas sommartur i den fagra Klövsjöbygden med alla dess fäbodar. Turen är öppen för både rid- och körekipage och vi hoppas att både gamla och nya medlemmar vill delta, men vaccinationsintyg mot Covid-19, alternativt negativt test som är max tre dagar gammalt, ska uppvisas vid ankomst.

Samling på Pålletorpet på onsdag runt kl 12 då vi hjälps åt att förbereda hagar mm.
Turen startar torsdag morgon kl 9. Dagsetappen är ca 2 mil och under dagen tar vi två korta och en längre rast. Slutmålet är fäbodvallen Johankölen där Anna ordnar med gemensam middag. Ta gärna med instrument och sångröst. Övernattning sker i eget tält på plats som Anna anvisar. Biltrafik på vallen är förbjuden.
Vi vänder hemåt på fredag efter frukost och tar en annan sträckning som börjar med en brant utförsbacke, baksele rekommenderas därför. Dagens etapp är ca 1,6 mil med en längre rast. Sista biten blir det en kort sträcka på landsväg med följebil.
Deltagaravgift: 600 kr/ekipage + 300 kr/medåkare
I avgiften ingår middag torsdag kväll, frukost fredag morgon samt hö till hästarna. All övrig förtäring tar var och en med själv. De som kör får även bereda plats åt ryttarnas packning.

Packlista: 10 st Bolestolpar/häst, gärna märkta Tält med tillbehör Myggmedel

Anmäl er genom att betala in avgiften på konto 6345 772 962 618 i Handelsbanken senast 28/7, samt SMS till Lennart Östberg 070-395 09 50. Ange namn på deltagare samt rida eller köra.

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>