Förra veckans värmebölja med 7 plusgrader hade stor negativ påverkan på de vägar som skulle köras idag, alltför mycket grus gjorde att forbönderna valde att inte köra den första etappen med släde. En massiv logistik utmaning klarades med bravur, 8 hästar kördes först med släp till Lossen och reds sedan därifrån 2 mil. Sadlar, tyglar och hjälmar ordnades fram från olika håll.
Hästarna var pigga och framåt på ridturen och ryttarna som var både kuskar och hjälpkuskar hade en fin ritt. Några ryttare hade inte ridit på länge så det kommer nog kännas i kroppen nästa dag.
Tio tunga slädar lastades sedan på släpvagn samt två av hästarna på transport till den sista delen av vägen fram till Funäsdalen.
Efter en lunch med jättegod chili con carne från Anna selades hästarna på och skakelklockorna klingade åter på sista sträckan in till Ljusnedal. Där ringde kyrkklockorna och foran stannade till kyrkan och möttes av byborna.
På kvällen avnjöts en makalös trerättersmiddag från Anna. Till förrätt serverades het laxröra med sallad och friterat tunnbröd till förrätt. Varmrätten var lättgravad fläskytterfilé – smördegsinbakad, klyftpotatis, gorgonzola-sås, pressgurka, tomatsallad och grönsallad. Efterrätten var cheesecake med kardemumma, karamelliserad vit chokladtryffelsås med noblesse. Musikunderhållning bjöds på av Jon & Håkan så stämningen var på topp.
Vädret under dagen bjöd på rikliga mängder snö och minusgrader så slädföret är nu tryggat!
/Vid pennan Ele-Nauår ,som det heter på härjedalska

