Samling på torpet !

Nu är vi på g igen!
Hej, jag heter Anna och fyller 19 år den här veckan. Anette, som skrev förra inlägget, och som då alltså är min mamma, har ju dock redan skrivit och berättat lite om mig, men tänkte att jag skulle skriva och presentera mig själv lite ändå. Jag är inne på det tredje och sista året av min gymnasieutbildning på en skola i Hudiksvall där jag läser Media & Kommunikation. Jag älskar hästar, eller ja, djur överhuvudtaget, och jag har verkligen längtat ihjäl mig efter den här dagen då jag äntligen ska få följa med hela vägen till Röros! Jag har varit ”ungdomsåkare” förr och följt med några dagar, men sen vart jag för gammal för det, (ungdomsåkare är man t o m 16 år) så nu har jag haft ett uppehåll på några år. Men nu äntligen, ska jag få följa med! Och under tiden kommer jag alltså tillsammans med min kära mor att skriva några rader varje dag så gott vi hinner.

Vi är många som har samlats på torpet nu. Det är många nya och glada ansikten för mig som inte har varit med på några år, även om jag har varit på torpet lite då och då ändå. Det är även många ansikten som jag känner igen och det är alltid lika kul att se dem! Här ställs slädarna i ordning tills imorgon då vi ska fara vidare mot nya äventyr. Hästarna står redo i stallet och jag tror nog att de som varit med förr vet vad som är på gång, och förstagångarna har nog kanske en aning dom med, hästar är ju ändå väldigt kloka djur!

Hos oss tvåbenta är förväntningarna stora och alla ser fram emot de kommande veckorna, gammal som ung, ung som gammal. Här spelar det ingen roll hur ung eller gammal man är – alla är välkomna och alla har samma förväntningar! Idag är det förresten verkligen full rulle på torpet, vi har haft en gymnasieklass från Funäsdalen här på studiebesök, och det har även varit barn här från Klövsjö och tittat.
Ikväll blir det middag och förhoppningsvis även lite sång och musik, men kvällen hinner nog inte bli särskilt gammal innan alla har lagt sig och sover som stockar ändå. Det är ju en viktig dag imorgon, viktig och framförallt tidig! Det är mycket som ska göras på morgonen, även om en del av det kan göras nu en dag i förväg. Men hästar och folk ska äta, klä på sig selar och varma kläder, och ja, mycket mer! Foran går dock inte supertidigt då klockan ska vara 8 när vi åker, men ändå.

Men nu ska jag gå upp till huvudbyggnaden i det här torpet och se om det finns något som ska göras! Så nu hoppas jag att ni, alla våra kära läsare, följer oss här på bloggen genom snöstormar och solsken och allt som kommer att hända !
Anna Lindqwist

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>