Packat och klart – i gryningen drar vi till Klövsjö!

Ni skulle se vårt kök – så fullknökat med klädväskor, ryggsäckar, forskrin, sovsäckar, fäll, vadmalskläder, ullvantar, folkdräkter till fina midda´n …. – Listan är lång !

En gång per år har vi detta ”kaos” hemma hos oss, och som ni säkert räknat ut är det med glädje vi har det. Aldrig har vi ett så gott öga till ett köksgolv fullständigt belamrat som denna kväll. Förberdelserna i sig är också en resa faktiskt – planera, inhandla, laga, se över att allt fungerar med till exempel pannlamporna som ska få nya batterier osv … OCH att det också fungerar på hemmaplan för folk och fä även där.

Men nu är snart allt lastat i bilen, en kombi som inte har mycket till sikt bakåt, (hm – men, vad sjutton  – vi har backspeglar och ögon i nacken 🙂 Vi får ta det lugnt !

Framme i Klövsjö ska det mesta lastas ur, och vi byter skepnad, d vs vi lämnar av våra jeans, täckjackor, kepsar, snygga moderna kängor och tar av oss headseten till mobilerna….inget hårfrissande på morgnarna heller efter denna omvandling. Nu är det enkelhet som gäller.

Istället kliver vi fram ur garderoben som tagna ur modellkatalogen (som vi vet inte fanns – men ändå:) a la´1800-tal. Vips så är vi klumpiga smått fyrkantiga modeller i våra tunga vadmalskjolar som vaggar när vi går. Vi ser fram emot det – det spelar ingen roll att vi är fyrkantiga när känslan är varm då vi tänker på alla kamrater vi får träffa snart igen. Det blir roligt att höra vad som hänt sedan sist, och alltid är det några nya att lära känna – det är det fina i vår förening. Högt i tak och alla är välkomna ! Som aktiv eller som stödmedlem, man behöver absolut inte ha egen häst för det.

Men, nu är som sagt kaoset i sin mest ”charmiga” form :/ och vi trivs. I gryningen ska vi ge oss av, så nu gäller det att göra klart det sista, hoppa i duschen och sen i säng, så att det fort blir morgon!

-Ungefär som när barnen väntar på julafton,  skulle man kunna säga!

Fortsättning följer ….och just ja, jag lovade ju sist att tala om att forskrinet är tungt – korv, ost, godis, sidfläsk – å lite till ….
/Anette

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>