Sommarens arbetshelg med tillhörande årsmöte är avslutad

Sommarens arbetshelg genomfördes mellan torsdag 8/8 – söndag 11/8. Redan under onsdagen samlades dock medlemmar inför att gemensamt rida eller köra de anmälda ekipagen i trakterna runt Klövsjö som en två dagar lång sommartur torsdag och fredag. Färden gick på mindre vägar och man övernattade på Johankölens fäbodvall.

Inför helgen anslöt sig alltfler medlemmar till Pålletorpet för att ta tag i de arbetsuppgifter som fanns att utföra. Det stora jobbet för närvarande är det påbörjade projektet med att renovera köket i bostadshuset, vilket med denna upprustning ger föreningen bättre förutsättningar när det gäller matberedning och servering. Nytt golv är nu lagt, nya elledningar har monterats och taket har målats flera gånger. En järnspis kommer att monteras in i den befintliga muren och sprida fin värme. Den nya köksinredningen levereras under augusti/september.

Byggnaderna runt bostadshuset har även de behandlats med omsorg, om än inte av stora renoveringar vilket dessa fått tidigare år. Men städning är ett ständigt pågående arbete såväl inomhus som utomhus. Gräsklippning, krattning och bortforsling av nedslaget hö är en del av utomhusarbetet. – Som ”grädde på moset” har vår rå-granne nu uppfört en väldigt fin fastbandhage (gärsgård) som passar in i gårdsbilden och miljön alldeles ypperligt!

Lördag eftermiddag besökte flera av medlemmarna bygdetravet på Björnvalla i Vemdalen, andra stannade kvar på Pålletorpet. Kvällen avslutades i festlogen med middag och underhållande  småprat, sång och musik av Jon Olofsson och Erika Svedberg, ett mycket uppskattat inslag!

Söndag förmiddag genomfördes föreningens årsmöte, med påföljande servering av ostkaka, kaffe & tårta. Information om det pågående arbetet med att finna nya vägsträckningar inför vintern och den årliga forkörarresan till Röros i februari, redovisades av projektgruppens representanter Esbjörn Westlund och Inga-Lis Brome´.

Vädrets makter bjöd under dessa dagar på ömsom regn och rusk – ömsom uppehåll och små solglimtar. Pålletorpet, längs med vägen i byn, ståtar i alla väder nu med nystädade utrymmen och ett nytt kök under uppförande!

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>