Vårens medlemsträff är avslutad

Den kombinerade vårträffen och arbetshelgen på Pålletorpet är avslutad. En lyckad träff med flera lediga dagar då det inföll sig under Kristi Himmelfärds helg. Många tillresta medlemmar, ung som gammal, från när och fjärran kom till torpet. Några kom till häst efter två dagars ritt – andra med bil. Vi hade dessutom förmånen att hälsa flera nya medlemmar välkommen in i föreningen, både från Sverige och Norge!

Trots regn, några få plusgrader och kalla hårda vindar har det sjudit av aktiviteter. Under helgen har det planerade arbetet för renovering av köket i bostadshuset, med hjälp av kunniga hantverkare, nu satts igång. Det gamla köket är helt urrivet för att få en total översyn med ny och utökad inredning.

”Nya” gamla möjliga färdvägar har undersökts ute i terrängen inför kommande marknadsresor, med ett fint förarbete via kartor och lokalkännedom av närboende. Ute på gårdstunet vädrades och inventerades fällar och pälsar för eventuella reparationer och underhåll. Festlogen har nu bl a nyputsade fönster, gräset är klippt runt Pålletorpet och lin för kommande behov är under bearbetning. Den nya projectorn med tillhörande stor takhängd filmduk är monterad med gott resultat.

Fredag kväll visades en film från årets marknadsresa till Röros, och därefter hölls medlemsmöte med bl a uppföljning och utvärdering av densamma. Till middag serverades en god köttgryta, potatis och sallad. – Och eftersom tipptårta fanns som efterrätt till kaffet påmindes vi om att en släde tippat under färden till Rörosmarknad – vilket, under modern tid i föreningens numer uttalade tradition, innebär att aktuell kusk bjuder på tipptårta! (Vi har alltså inget emot att någon tippar lite lätt…)

Vi kan konstatera att medlemmarna värnar sin förening på alla sätt och med olika kompetenser. Tack alla som har bidragit denna gång till en trevlig samvaro – föreningen är lyckligt lottad som har så många kunniga och fina människor i samverkan. Nästa arbetshelg sker 9-11 augusti – då ses vi igen !

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>