Forkörar-resan 2018 är nu avslutad

Forkörarresan till Röros Marknad 2018 är avslutad. Tisdag den 20;e februari ankom foran från Klövsjö som planerat Röros Marknad efter 1 veckas färd över isar, myrar och fjäll. De övriga 7 körlagen som strålat samman från olika delar av Sverige och Norge kom då in i ledet bakom oss, totalt 96 hästekipage på rad!

I väntan på att få leda hela den långa foran och köra den sista biten in i staden och därmed inviga den 165:e marknaden började vi se denna resa´s slut närma sig. – Vi kan nu inte annat än att vara tacksamma och stolta för att vi får upprätthålla och fortsätta denna tradition som Klövsjö forbönder återupptog 1981 och som därefter fått så många efterföljande körlag.

– Ett fantastiskt gäng med kuskar, hjälpkuskar, tross och gäståkare har tillsammans gjort och fått en oförglömlig upplevelse. Samarbete, hjälpsamhet och beslutsamhet har varit ledstjärnan.
Vi har fått ett varmt mottagande vart vi än kommit och fantastiska människor utefter vår väg har öppnat sina stallar, husrum och bylokaler för oss. Kaffe har kokats, mat har lagats, bilar har stöttat upp vid behov, våra vägval har kontrollerats av yrkesfolk som haft olika uppdrag för vägunderhåll,för att inte störa vår färd (!) Leder har trampats, skoterguider har banat väg för oss i folksamlingar, Tv-teamet från Kanal 75 har följt oss och visat stor hänsyn för våra förutsättningar.

Vi kan inte annat än att säga ett stort, varmt, uppriktigt TACK till alla er som varit så engagerade!
Sällan har vi mött så otroligt många positiva människor.

Kanal 75 kommer att i juletid visa resultatet från sitt arbete, då ska vi bänka oss framför TV;n och njuta och tänka tillbaka på en helt fantastisk resa !

Fler nyheter >>

  • Inkörningsdagen! Datum: 18,02,23

    I morse när väckarklockan ringde kl 05:00 så hade vi besök i stugan av vårt filmteam som följt oss under hela resan. – Också de har haft…

  • Näst sista dagen på resan Datum: 18,02,23

    Idag fick vi alla en liten välbehövlig sovmorgon, starten gick från Vauldalen kl 08:00. Vi körde efter otroligt fina körvägar som Ola-Peder på…

  • Gränstrakter Datum: 18,02,23

    En lite kall start på dagen, -15 grader och dimman låg tjock över Funäsdalssjön Väl framme på Risnäset i Fuäsdalen hölla Forbondeprästen…

Läs fler reseberättelser >>