Färdplan för Forbonderesan Klövsjö -Röros 2018

Här kan du ta del av vår färdplan, välkommen att hälsa på oss vid något av våra rastställen !

Färdplan Rørosresan 2018

Onsdag 14/2
Start 08.00 Klövsjö
Fjällgården 11.00
Vemdalen 16.00

Torsdag 15/2
Start 06.30 Vemdalen
Trosavik 09.00
Hede Hembygdsgård 12.00
Långå 18.00

Fredag 16/2
Start 06.30 Långå
Resan går på norra sidan sjön Lossen
Ljusnedal 17.00

Lördag 17/2
Ljusnedal Vilodag

Söndag 18/2
Start 06.30 Ljusnedal
Funäsdalen 08.00 med morgonandakt på Risnäset
Skilodge Tänndalen 13.45
Vauldalen 17.00

Måndag 19/2
Start 08.00 Vauldalen
Brekken 10.00.
Billehaugen (Røros ved) 16.30

Tisdag 20/2
Start 07.00 Billehaugen
Røros, Malmplassen 12.00

Alla tider utom starttider och inkörningstiden i Røros är cirkatider.

Med reservation för eventuella ändringar.

Nu börjar nedräkningen för årets Forbondetur till Röros

Nu är det precis en månad kvar till startdatum för årets forbondefärd till Röros marknad! Vi får rapporter om fina vägar med mycket snö. Det har också varit, och är, kallt i härjedalen och jämtland, något som bådar gott för fortsatt bra isar. Förberedelserna och planering är nu i detaljnivå och det flyter på fint. Goda kontakter utefter resvägen ger fin och tydlig respons, vilket vi är väldigt glada för. Många hör också av sig till oss med intresserade frågor för vår verksamhet, vilket vi uppskattar mycket.

Vi kan även se att medlemsantalet ökat – du som är intresserad av föreningens verksamhet är välkommen även som stödmedlem. Om det kan du läsa mer här på sidan under ”Medlemskap”. Vi fortsätter att informera om förberdelser mm. Du kan också hitta oss på www.facebook.com/föreningenforbondenklövsjö

Här kommer lite information om styrelsens arbete

Här kommer lite information om styrelsens arbete.

Forbonderesan 2018 är styrelsens viktigaste projekt för närvarande och fram tills dess resan äger rum med start den 14 februari från Pålletorpet. Den ska gå enligt tradition och planläggningen går bra. Vi har fått många och goda initiativ från medlemmar och detta uppskattas mycket. Intresse för deltagande som kuskar, hjälpkuskar och tross har varit bra och redovisas under länken ”Aktuellt”.

Anmälningar från gäståkare har också kommit in bra, det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig. Arbetet tillsammans med kontaktpersoner och samarbetspartners om körvägar, boende och stallar fortgår. Det har väckts nya tankar och idéer om verksamheten på Rasmusgården under Rörosmartnan, som det arbetas vidare med.

Vid det senaste styrelsemötet, som hölls på Pålletorpet i Klövsjö i samband med Julmys på tredje advent den 17 december, visar medlemsregistret 164 betalande medlemmar.

Medlemsavgiften följer kalenderåret och beslut har tagits i styrelsen om att medlemsavgift för innevarande år ska vara betald senast 28 februari för att medlem ska vara röstberättigad vid årsmötet i augusti.

Styrelsen önskar er alla God Jul och Gott Nytt År och hör gärna av er!

Förberedelserna är igång – Färdvägar och Sjöisar

Vintern är verkligen – och äntligen 🙂 – här. Vi kan nu berätta att de rent praktiska förberedelserna inför den kommande Rörosresan i februari är i rörelse !

Vi har många fina vänner som håller oss informerade utefter vår ca 20 mil långa färdväg. Just nu har arbetet med att trampa spårvägar påbörjats. Isarna är väldigt bra och ser fina ut enligt rapporterna vi fått. Det är viktigt att veta var farorna lurar på en sjöis, så vi är oerhört tacksamma för detta fina samarbete!
Vi vill bl a nämna Ola-Peder på Vauldalens Fjellhotell i sammanhanget.

Eftersom vi avhåller oss från allmänna bilvägar så långt det är möjligt behöver vi i vissa områden hjälp med att hålla kontroll på bl a sjöisarna, som också var de vanliga färdvägarna förr i tiden. – Det förkortade många och långa sträckor jämfört med att resa sommartid eller att ta omvägarna runt sjöar och älvar. Sjöisarna var därmed en av anledningarna till att marknader ofta hölls vintertid.

Vi kommer att med små rapporter då och då följa upp arbetet med olika förberedelser.
/ ”Följ oss på färden”

JULMYS på PÅLLETORPET

  !

SÖNDAG 17 DECEMBER kl. 14.00 -18.00 ÄR DET MARKNAD OCH JULMYS !

Vi inbjuder vi dig och alla dina vänner till en riktigt trevlig gammeldags marknad på vårt genuina torp, mitt i Klövsjö !

Du kan både smaka och köpa med dig hem ! Vad sägs om Kolbullar, Julgröt med stut, Grynost,  Hemsmör, Råmjölk, Honung, Tunnbröd, Ostkaka, Julkrus, Stickat, Virkat, Snickrat och mycke, mycke mer………. – Vi säger MUMS ! 🙂

Vi träffas och Trivs på PÅLLETORPET
VÄLKOMNA!

Deltagare Rörosresan 2018

Deltagarlistan för resan till Rörosmartnan 2018 är nu klar. Här presenterar vi i bokstavsordning kuskar, hjälpkuskar och tross. Placering och samordning sker innan avfärd.

Kuskar
Edberg-Moan Jostein                             

Eriksson Ann
Fack Jan
Forsgren Helene
Hellström Patrik
Persson Pecka
Persson Steve
Sjöström Kjell
Styf Lasse
Westlund Cecilia
Östberg Lennart

Hjälpkuskar
Edberg-Moan Carin
Eklund Robert
Eriksson Mikael
Gauffin Göran
Hammarström Camilla
Hansson Christina
Järveryd-Styf Marta
Norberg Anne-Lena (1/2 res
Sandström Anette
Sjöström Bernt
Ström Evald-Jon
Westlund Esbjörn
Zetterström-Östberg Laila (1/2 resa)

Tross

Nordenberg Anna
Kaspergård Marika
Lindqwist Anna
Persson Kerstin
Sätterlund Jens-Olov
Zetterström-Östberg Laila (1/2 resa)

Ett antal inbokade gäster samt ungdomsåkare tillkommer, intresse strömmar in vartefter och vi kommer att utöka detta succesivt, därmed kan listan för dessa platser komma att förändras.

Förändringar i styrelsen

Styrelsens sammansättning har förändrats. Tidigare, av årsmötet 2016, vald ledamot Gudrun Ahlzén samt tidigare, av årsmötet 2017, vald ordförande Gunnar Ahlzén har på egen begäran avsagt sig respektive fortsatt mandat. Föreningen tackar för det arbete de båda har nedlagt.

Nu blickar styrelsen framåt och föreningens arbete fortsätter som planerat.
Information om styrelsens sammansättning samt kontaktuppgifter finns under länken ”Kontakt”.

Styrelsen
/genom Anette

Ljushelgens sammanfattning lyser klar !

Nu har höstens ”Ljushelg” genomförts på Pålletorpet. Ljus i parti och minut har tillverkats för hand enligt gammal hantverkstradition, god mat, trevligt umgänge, sena kvällar och många skratt har förgyllt gårdslivet. Lördag kväll lystes tunet och infarten upp i den mörka natten av en mängd lyktor och marschaller. Också förbipasserande klövsjöbor kunde njuta av detta.

TACK alla ni som deltog. Tillsammans skapade vi Skaparglädje!
NU ser vi fram emot nästa skaparhelg 2018. 🙂

Bilder finns att se på   https://www.facebook.com/ForeningenForbondenKlovsjo/

Styrelsen
/genom Anette

Välkommen till en LYSANDE HELG !

Vill du prova på att stöpa ljus ? – Då är du välkommen att delta Lördag 7/10 – Söndag 8/10. Vi har planerat att ha en helg med ljus och värme, kamratskap, mat och trivsel. Hur går det till ? – Vi köper in allt material som behövs till gruppen. – Mat lagar vi alla tillsammans under helgen, vi sköter inköpen. – Vi bor och verkar på Pålletorpet som vi bokat enskilt för detta, det är ingen officiell arbetshelg, endast de som deltar i kursen är på plats. – Arrangemanget är för föranmälda deltagare som är medlem i föreningen. – Anna Einebrant visar oss hur man gör, för att vi ska lära oss/”tända” till 😉 – Vi kan vara max 10 personer = Först till kvarn gäller.

– Bindande anmälan. Du betalar på plats. Kostnad max 500 kr för material, mat och logi. (Vi lagar EJ specialkost) Mer information kommer när du anmält dig.

Ett initiativ av Gudrun Westlund, Anette Sandström och Marta Styf. VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN senast fredag 22 september till ; asandstrom@live.se eller  070-608 95 88 – lämna gärna meddelande!

I samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Kallelse till årsmöte och arbetshelg

 

Plats för mötet: Pålletorpet i Klövsjö

Program lördag 26/8 2017:

 • Kolbullar kl. 10.00 och middag kl. 15.00 för de som deltar i arbetet på torpet.
 • Årsmöte kl. 16.30
 • Från kl. 18.00 ”Öppet Hus” med kaffe, tårta och underhållning på festlogens altan.

 

Det är bland annat diverse snickeriarbeten, bl a byte av takfotsbräden på festlogen, målning av nya dörrarna, tomtstenar skall sättas under bron till ”bastun”, bortgrävning av jord runt vissa av husen, nedgrävning och montering av stoppventil till vattnet i stallen, viss packning inför Röros 2018, rensning/städning under hus och på stallsvindar, gräsröjning (om någon har, och känner sig manad, så ta med röjsåg med gräshuvud), pälsvård, städning och fönsterputsning inne- och utomhus med mera.Det finns även denna gång både små och stora arbetsuppgifter – så det finns något som passar var och en.

Under denna arbetshelg, som börjar på torsdag eftermiddag, hoppas vi som vanligt på en bra uppslutning. Det är fortfarande mycket som måste göras på torpet med underhåll och förbättringar på olika sätt och vis.

Mat och fika kommer som vanligt att finnas under helgen för er som deltar i arbetet.

Men vi MÅSTE få veta hur många som kommer att delta i arbete och måltider samt övernatta på Pålletorpet under helgen.
ALLA som på ett eller annat sätt tänker delta under helgen SKALL meddela detta, senast den 14/8 till:
Gudrun Ahlzén +46 (0) 70-693 31 84, samtal, sms eller via e-post info@forbonden.se

Till de som ställde upp och gjorde massor av arbete under vårmötet i maj vill vi rikta ett stort och varmt TACK!

 

Väl mött på Pålletorpet!

Hälsningar Styrelsen

Fler nyheter >>

 • Ebba berättar om sin dröm Datum: 18,02,16

  Här får vi följa och ta del av Ebba´s upplevelser under dagen. Ebba är en av våra gäståkare som bestämt sig att äntligen följa med hela…

 • Dagen D, nu är resan igång, Äntligen ! Datum: 18,02,16

  Nu är starten av årets resa äntligen gjord, som vi har väntat på detta! Tidig utfodring av hästar & människor, 4 st hästar kom i transport…

 • En dag kvar till avresa Datum: 18,02,13

  Nu är det en dag kvar före avresa, igår efter jobbet var jag till Pålletorpet med slädarna och träffade då de som redan anlänt, både nya &…

Läs fler reseberättelser >>